ROOIBOS
VÝROBA ROOIBOSU

Príprava rooibosového nálevu je v podstate rovnaká ako príprava čierneho čaju s tým rozdielom, že vôňa je vylepšená dlhším varením. Získaný nápoj je červenohnedý, čo vysvetľuje prečo sa rooibosu niekedy hovorí "červený čaj".
V Južnej Afrike je bežné piť rooibos spolu s mliekom a cukrom, avšak v ostatných častiach sveta sa väčšinou podáva bez týchto prísad. Vôňa rooibosu je často popisovaná ako sladká (a to aj bez pridania cukru) a mierne orechová.
Rooibos sa stal veľmi populárnym v západných krajinách, najmä u zákazníkov, ktorí kladú dôraz na zdravý životný štýl, pre svoj veľký obsah antioxidantov.
POZITÍVNE ÚČINKY ROOIBOSU
Obsahujú tiež vitamín C a rad minerálnych látok, napríklad: meď, železo, draslík, vápnik a horčík.
Neobsahuje žiadne kalórie, ani kofeín a predstavujú tak bez kofeínový nápoj vhodný aj pre deti, dojčatá a tehotné matky.
Pozitívny vplyv má aj pri:
- · neurózach
- · strese
- · úzkosti
- · podráždenie
- · nespavosti alebo bolestiach hlavy
- · pôsobí proti alergickým reakciám, zmenšuje ekzémy a podráždenie kože